Pieksa.net

Tarvikkeita metsästyskoirille

Metsästyskaudella metsästyskoirien ruokavalioon ja tarvikkeisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta metsästyskoira voi hyvin ja metsästys sujuu mukavasti. Etenkin ruokavalio on tärkeä, ruuan tulee olla tarpeeksi energiapitoista, jotta koira jaksaa työskennellä. Hyvillä varusteilla puolestaan sujuvoitetaan metsästystä ja lisätään metsästyskoiran turvallisuutta.

Tarvikkeiden hankinta

Oikeanlaiset varusteet auttavat parantamaan metsästäjän sekä metsästyskoiran turvallisuutta metsän keskellä ja sujuvoittavat sekä metsästystä että arkea. Hyvä valikoima netistä tarjoaa laajasti ja kattavasti eri tuotteita metsästämiseen, oli se sitten työtä tai harrastusta.

Huomioi näkyvyys ja paikannus

Metsässä sekä koiralle että ihmiselle on tärkeintä on erottua maisemasta. Parhaimman näkyvyyden saa kirkkailla heijastinliiveillä, hämärällä kannattaa lisäksi ottaa mukaan runsaasti valoa. Koiran paikannuksen kannalta erilaiset GPS-laitteet ovat erittäin suositeltavia ja kannattavia.

Metsästys ei ole pelkkää metsästystä

Ennen metsästämisen aloittamista koira täytyy totuttaa ja kouluttaa metsästämiseen ja erilaisilla alustoilla liikkumiseen. Kouluttamisessa kannattaa hyödyntää esimerkiksi pitkiä liinoja, erilaisia hajuja sekä palkata maistuvilla herkuilla. Eihän kukaan halua tehdä työtä ilman palkkaa.

Kunnon ylläpitäminen tärkeää

Metsästäminen on ympärivuotinen prosessi. Metsästyskoiran ura alkaa heti pennun koulutuksesta ja se jatkuu metsäskauden loputtuakin. Ennen metsästyskauden aloittamista koiran kuntoa täytyy kohottaa ja koiraa valmistella tulevaan, kuntoa kannattaa ylläpitää myös metsästyskauden ulkopuolella. Metsästyskaudella on erityisen huomioitavaa, että koira saa ravinnosta riittävästi energiaa ja että koira pystyy palautumaan päivien jälkeen.